Пролетта е най-активният сезон в овощната градина. Освен резитбите, торенето и обработката е време за:
засаждането на дръвчетата след като сте си избрали вида и сорта от Лицензиран Овощен Разсадник "Иван Димов" град Варна.
Правилното извършване на тази операция е предпоставка за успешното им прихващане и добро развитие. Засаждането е възможно през целия период от листопада до набъбването на пъпките, стига почвата да не е замръзнала, температурата на въздуха да е положителна. Ако сме пропуснали есенното засаждане, това може да стане и рано напролет. За да се извърши в най-благоприятния срок, желателно е почвата да е подготвена още през есента. Периода на засаждане започва от края на февруари до средата на месец март.Лицензиран Овощен Разсадник "Иван Димов" град Варна разполага с богата гама посадъчен овощен материал. При закупуване на дръвчетата се издават необходимите документи за автентичност и здравен статус на сортовете.
След суровата зима зажадняхме за зелен цвят и, че е време за засаждане на
овощните дръвчета. Не си мислете обаче, че това е запазено занимание само за
хората, които имат къща с двор. Овошките облагородяват мястото, където
живеем, учим, работим или си почиваме. В градинката пред блока, край
площадката, където децата играят, в някой неподдържан парк или където
пожелаете, можете да дадете живот на едно дърво. А има ли по-добър начин да
посрещнеш пролетта?Правилното извършване на тази операция е предпоставка за успешното им прихващане и добро развитие. Засаждането е възможно през целия период от листопада до набъбването на пъпките, стига почвата да не е замръзнала, температурата на въздуха да е положителна. Ако сме пропуснали есенното засаждане, това може да стане и рано напролет. За да се извърши в най-благоприятния срок, желателно е почвата да е подготвена още през есента. Периода на засаждане започва от края на февруари до средата на месец март.Лицензиран Овощен Разсадник "Иван Димов" град Варна разполага с богата гама посадъчен овощен материал. При закупуване на дръвчетата се издават необходимите документи за автентичност и здравен статус на сортовете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар